SIP TORNADO 80, Obiralnik koruze

Cena: Po dogovoru
STANJE: novo
  • VPISANO: 18.04.2017 10:20
  • POTEČE: 18.03.2020 10:20
  • OBJAVLJENO IZ:
SPECIFIKACIJA
  • Proizvajalec: SIP
  • Model: TORNADO 80
  • Letnik: 2017
OPIS

TORNADO 80 je dvoredni obiralnik, ki zagotavlja v normalnih pogojih zmogljivost pobiranja od 0,6 do 0,8 ha/h. Glavne odlike obiralnika so visoka zmogljivost, kakovostno ličkanje, mala poraba energije in okretnost tudi na malih površinah. Pomembna prednost spravila koruze v storžu se kaže v naravnem sušenju koruze in s tem prihranku pri energiji za sušenje.

Dolžina [m]: 5,5

Širina [m]: 3

Transportna širina [m]: 2,45

Višina [m]: 2,94

Masa [kg]: 3020

Zmogljivost [ha/h]: 0,6-0,8

Prostornina kesona [m3]: 2,9

Ličkalni valji: 6 kovinski, 6 gumijasti

Število nožev na frezi: 33

Pnevmatike: 11,5/80-15

Število vrt. traktorske gredi [min-1]: 480-550

Potrebna moč traktorja [kW]: 35

Trgalno ustje

Trgalno ustje zanesljivo ločuje koruzne storže od rastline in jih brez poškodb dovaja do ličkalnika. Trgalno ustje na Tornadu 80 omogoča obiranje ene redi koruze. Višino trgalnega ustja je s pomočjo hidravlike možno prilagajati glede na stanje posevka.

Ličkalnik

Posebna izvedba ličkalnih valjev zagotavlja hitro in čisto ličkanje koruznih storžev. Sestavljen je iz kovinskih in gumi valjev. Gumi-zvezda lopatice nad valji pomikajo storž skozi ličkalnik do transporterja. Na ličkalnik so nameščeni tudi štirje kovinski čistilni valji, ki pomagajo pri odvajanju nečistoč.

Freza: Nameščena za trgalnim ustjem učinkovito drobi rastlinske ostanke in jih enakomerno raztrosi po njivi. Na Tornadu 80 fiksna.

Pokrov ličkalnika: Pokrov ličkalnika omogoča hitro nastavitev stopnje oličkanosti z regulacijo višine.

Ventilator: Na pokrovu ličkalnika je nameščen ventilator , ki omogoča dodatno čiščenje storžev, kar pride do izraza predvsem pri obiranju koruze v suhem vremenu.

Transporter: Transporter s pomočjo gumi lopatic nameščenih na transportni verigi dovaja oličkane storže v nasipnico- zbiralnik storžev.

Hidravlika: Zbiralnik storžev in trgalno ustje sta vodena preko hidravlike traktorja. S pipo razvodnika preklapljate med upravljanjem z zbiralnikom storžev oz. trgalnim ustjem. Na traktorju potrebujete en priključek.

Zbiralnik storžev: S pomočjo hidravlike je možno prazniti nasipnico do višine 2,4m.

Ogrodje: Cevna konstrukcija na kateri so razporejeni vsi delovni sklopi.

Pogon: Delovni sklopi so med seboj gnani s pomočjo zobniških gonil, verig, jermenov ter osi in gredi. Delovni vrtljaji 540 ob/min.