SIP SILVERCUT DISC 270 S RC, Bočna diskasta z gnetilnikom

Cena: Po dogovoru
STANJE: novo
 • VPISANO: 23.04.2017 19:04
 • POTEČE: 23.05.2020 19:04
 • OBJAVLJENO IZ:
SPECIFIKACIJA
 • Proizvajalec: SIP
 • Model: SILVERCUT DISC 270 S RC
 • Letnik: 2017
OPIS

SILVERCUT DISC 270 S RC je stranska diskasta kosilnica z gumijastim gnetilnikom s sredinsko vpetim kosilnim grebenom,ki v kombinaciji z brezstopenjskim hidravličnim razbremenjevanjem omogoča izredno prilagajanje terenu. Glavna nosilna konstrukcija stroja zagotavlja visoko togost in optimalen prenos moči od traktorja do grebena kosilnice. Kakovostno prilagajanje terenu v navezi priklopa roke in sredinskega vpetja grebena zagotavlja optimalno prilagajanje terenu. Maksimalen kot prilagajanja terenu -15° in +20°. Glavni nosilni okvir stroja zagotavlja visoko togost in optimalen prenos moči od traktorja do grebena.

 • – Nosilni priklop kosilnice.
 • – Naletno varovalo: pri naletu na oviro se varovalo hipoma odpre. Zaradi posebne lege tečaja se greben prosto umakne nazaj in sočasno navzgor. Greben se po naletu na oviro samodejno vrne v delovni položaj. Občutljivostvarovalnega sistema je nastavljiva.
 • – Direktni pogon preko kardanske gredi, kotnega gonila in dvojnega kardanskega zgloba.
 • – Hidravlično razbremenjevanje: stopnjo razbremenjevanja lahko enostavno in hitro nastavite pred pričetkom ali med samo košnjo. Stopnja razbremenitve je vidna na manometru.
 • – Pogon direktno na prvi disk: v paru vrteči diski zagotavljajo hitro in učinkovito odvajanje krme.
 • – Podporne noge za shranjevanje (dodatna oprema): namenjene shranjevanju tudi na majhnem prostoru, saj je kosilnica postavljena pokončno in površinsko zavzame manj kot 3,2 m2.
 • – Transportni položaj kosilnice preklopljen za kot 120° zagotavlja: transportno višino, ki omogoča vožnjo skozi nizke prehode, večjo preglednost med vožnjo, večjo stabilnost med vožnjo in s tem višje transportne hitrosti, približa težišče stroja težišču traktorja.
 • Gumi gnetilnik (RC): omogoča enakomerno gnetenje deteljne krme, intenzivnost gnetenja je brezstopenjsko nastavljiva. Z uporabo gnetilnika dosegamo boljšo kvaliteto silaže, skrajšamo čas sušenja, zmanjšujemo tveganje zaradi slabega vremena in privarčujemo do 10% energije potrebne za pripravo in spravilo krme.
 • V paru vrteči diski zagotavljajo hitro in učinkovito odvajanje krme.
 • Značilnosti kosilnega grebena: kosilni greben s posebno oblikovanimi diski zagotavlja hiter in učinkovit pretok krme, tudi pri košnji v nagibu. Posebno oblikovani diski iz visoko protiobrabno odpornega jekla debeline 5 mm zagotavljajo odlično odvajanje krme. Kosilni greben kosilnice je na vsakem disku varovan z vmesno prirobnico tako, da le ta pri preobremenitvah diska varuje greben pred poškodbami. Izvedba zagotavlja enostavno in hitro menjavo varovalnih medeninastih čepov in brezhibno nadaljnjo rabo stroja. Zadnja ojačitev grebena: diski na kosilnem grebenu so dodatno varovani z zadnje strani (opcija). Serijsko vgrajena hitra menjava nožev. Zaobljeno oblikovani drsniki omogočajo veliko naležno površino. Kovani drsniki iz visoko protiobrabno odpornega borovega jekla, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in visoko zaščito tako grebena kot diskov.

TEHNIČNI PODATKI:

Delovna širina (m): 2,47

Št. diskov: 6

Št. nožev: 12

Dimenzija noža (mm): 110x48x4

Vrtljaji diskov (vrt./min): 3000

Vrtljaji kardanske gredi (vrt./min): 1000

Masa (kg): 1000

Potrebna moč traktorja (kW/KM): 52

Zmogljivost (ha/h): 3,00

Višina reza (mm): 40-70

Širina redi (m): 0,70 - 2,40

Gnetilnik: prstni

Smer vrtenja diskov: v paru

Transportna širina (m): 1,86

Transportna višina (m): 3,00

OPREMA:

QCS (sistem hitre menjave nožev) in QCS orodje

Rezervni noži

Varovalni zatiči

Zložljiva zaščita pred kamni s CE Norm

Pogonski kardan

Dodatna oprema:

Drsnik dodatni

Drsnik za višji odkos

Gonilo 540/min (namesto 1000/MIN)

Povišek diska kpl.

Cestnovarnostna in svetlobna oprema

Zaščita platna

Stojalo za kosilnice

Kardan WALTERSCHEID 1000 vrt/min

Kardan WALTERSCHEID 540 vrt/min

Omejevalo višine priklopa kpl.