Kotel za zganjekuho

Cena: 1.290,00 €
STANJE: novo
  • VPISANO: 19.09.2018 17:09
  • POTEČE: 19.10.2018 17:09
  • OBJAVLJENO IZ:
OPIS

Set za kuhanje sestavljajo:
 

Bakren kotel;
Kotel je vgrajen v kamin, v katerem se kuha sadje.


Prva možnost je kotel za kuhanje brez mešanja. Ta tip kotla ima vgrajen bakren vložek (mreža), ki preprečuje stik trdnih delov jame z dnom rezervoarja


Druga možnost je posoda z mešalom. Ta tip kotla ima vgrajen ročni (standardni) ali električni mešalnik. Izdelan je iz medenine in kromovih elementov, odpornih na delovanje organskih kislin, najdenih v kaminu. Z obračanjem ročaja mešalnik najprej preprečuje nastanek maščob, prispeva k bolj enakomernemu segrevanju in zmanjša pršenje tropin med postopkom destilacije žganja. Mešalnik je treba periodično vrteti vsakih 5-6 minut, nekaj obratov. Z obračanjem mešalnega ventila tveganje za izgorevanje skoraj ne obstaja.

Pokrov;
Pokrov je izdelan  iz visoko kakovostne bakrene pločevine. Bimetalni termometer je nameščen na kapi, ki se uporablja za spremljanje dviganja temperature v kotlu. Sklop pokrova, kotla in cevi se reši z vodnim tesnilnim sistemom.
 

Kurišče;
Kurišče je popolnoma izdelano iz kotlovske pločevine debeline 1,5 mm, z ojačenimi robovi, vrati in pepelnikom. Nagibna ogrodje imajo vgrajeno vzvratno vzvodno ročico, če želite prevrniti zgornji del. Postavljena je na tri noge, ki zagotavljajo potrebno stabilnost v poglobitvi. Lakiran s požarno zaščito.


Parna cev;
Parna cev je cev, ki povezuje pokrov kotla in hladilnik. Izdelan je iz premera bakrene cevi 28 mm x 1300 mm in služi kot predhodno hlajenje, pri katerem se para segreje. Priključitev cevi s kupolo in hladilnikom se reši z vodnim tesnilnim sistemom.

 

Hladilnik;
Hladilnik je rezervoar za vodo iz pocinkane (standardne) ali iz nerjavečega jekla 330 litrov. V hladilniku je spiralno ukrivljena bakrena cev 5 navojev.